KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zapraszamy na spektakl

Zapraszamy na niezwykły spektakl Zbigniewa Pacury pt. "Prezesi"

 

"Sztuka „Prezesi” autorstwa Zbigniewa Pacury, traktuje o złożoności sytuacji w getcie łódzkim, życiowych warunkach tam panujących, złożoności ludzkich wyborów.

Bohaterami są dwa starzy Żydzi, którzy przypadkowo spotkali się po latach i wspominają tragiczną przeszłość. Jeden był w getcie warszawskim, drugi w łódzkim.

W czasie coraz bardziej gwałtownej dyskusji sprzeczają się o wiele rzeczy, ale najbardziej ich różni stosunek do prezesów obu gett: Adama Czerniakowa z warszawskiego i Chaima Rumkowskiego z łódzkiego. Która z postaw była lepsza dla Żydów? Czy pełnej współpracy z Niemcami, reprezentowana przez Rumkowskiego, czy odmowa tej współpracy, zakończona samobójczą śmiercią Czerniakowa. Oto dylemat!

Sztuka ma duże walory edukacyjno-poznawcze, dlatego bardzo dobrym odbiorcą byłaby młodzież.

W sztuce grają Marek Kołaczkowski i Wojciech Bartoszek, a reżyseruje ją Mariusz Pilawski.

Prapremiera 20 października g.19.00 w Teatrze Małym w Manufakturze. Wstęp bezpłatny.

Sztuka jest współfinansowana przez Narodowe Centrum Kultury."

Zbigniew Pacura

 

Sztukę będzie można zobaczyć w sali widowiskowej Centrum Promocji i Kultury w Brzezinach 27 października (niedziela) o godz. 18. Wstęp wolny!

plakat