Świąteczne warsztaty
Centrum Promocji i Kultury w Brzezinach z okazji Dnia Czekolady zorganizowało warsztaty decoupage. Podczas dwugodzinnych zajęć dzieci wykonały ozdoby inspirowane tematyką Świąt Wielkanocnych. W atmosferze zabawy, uczestnicy miło spędzili czas i poznali zasady techniki zdobienia jajek wielkanocnych.
Zajęcia poprowadziła Agnieszka Smuga, która od lat zajmuje się tego typu działalnością, a jej rękodzieło zdobi nie jeden dom. Dzieci otrzymały od prowadzącej bazowe jajka, na które nanosiły kolorowe zdobienia. Efekt końcowy przewyższył oczekiwania.
Centrum przygotowało dla wszystkich także słodki poczęstunek. Efektowne fontanny czekolady czekały na wszystkich twórców. W belgijskiej czekoladzie można było zanurzyć owoce: jabłka, banany, kiwi i winogrono.
Obejrzyj galerię klikając w link.