KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zakończyliśmy lipcowe warsztaty wakacyjne

Dziś zakończyliśmy cykl warsztatów lipcowych. W środę odwiedziliśmy Muzeum Regionalne, gdzie pod okiem pani Bogusławy Tyralskiej dzieci poznały wystawę obrazów Henryki Hak, a następnie tworzyły dziś już prawie zapomniane pamiętniki. Po zajęciach plastycznych na dzieci czekała niespodzianka - własnoręcznie wypiekana w piecu muzealnym pizza. Na koniec środowych warsztatów dzieci bawiły się w podchody. Ta gra terenowa przyniosła wszystkim wiele radości, a zadania przygotowane przez naszych gospodarzy były bardzo ciekawe. Piątkowe zajęcia podzielone były na dwa etapy - poznawanie zwierząt - zabawa w formie plastycznej oraz zajęcia z panią Agatą Ostrowską z Teatru Muzycznego, która przy akompaniamencie gitary przypomniała zasady poprawnej wymowy i zapoznała dzieci z tradycjami kibicowskimi (przyśpiewki, zawołania dopingujące itp.). To były bardzo udane zajęcia. Z niecierpliwością czekamy na edycję sierpniową.

Galeria zdjęć do obejrzenia pod linkiem.