KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rodzinne warsztaty świąteczne

Atmosfera przedświąteczna powoli udziela się wszystkim. Pomiędzy domowymi obowiązkami, a poszukiwaniami prezentów postanowiliśmy pomóc mieszkańców ziemi brzezińskiej zatrzymać się na moment i zająć przygotowywaniem świątecznych stroików.

Warsztaty świąteczne poprowadziła Grażyna Bosiacka – doświadczona florystka i znawczyni dekoracyjnych trendów. W miłej atmosferze, kilkanaścioro mieszkańców, niczym pomocnicy Mikołaja, pracowali nad swoimi stroikami. Do prac wykorzystano materiały przywiezione przez prowadzącą. Grażyna Bosiacka zaproponowała dwa warianty ozdób: tradycyjny i ekologiczny. Uczestnicy warsztatów wykorzystali gałęzie iglaków, winorośli, szyszki, orzechy, elementy dekoracyjnej siatki i wstążek oraz domowe pierniki i kształtki z masy porcelanowej. Oprócz stroików, uczestnicy wykonali również ozdobne wianki, które powiesza na drzwiach wejściowych swoich domów.

Forma tego rodzaju warsztatów to forma współpracy międzypokoleniowej. Gościliśmy zarówno dzieci brzezińskich szkół, jak i osoby dorosłe z obszaru całej ziemi brzezińskiej. Własnoręcznie wykonane ozdoby pojawią się na świątecznych stołach i urozmaicą dekorację bożonarodzeniową.

Warsztaty wywarły duże wrażenie na uczestnikach, co zaowocowało zaplanowaniem kolejnych, tym razem przed Wielkanocą. Widząc zaangażowanie mieszkańców, Grażyna Bosiacka zaoferowała swoja pomoc przy kolejnym spotkaniu.

Galeria zdjęć do obejrzenia tutaj.