KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Kinoteatr Abrahama Icka Tuszyńskiego" - pierwsze spotkanie za nami

W zeszły piątek rozpoczęliśmy działania w ramach projektu "Kinoteatr Abrahama Icka Tuszyńskiego" pierwszym spotkaniem z mieszkańcami. O życiu i działalności brzezińskiego krawca w Niderlandach opowiedziała Jolanta Lechowska-Białecka - koordynatorka projektu. Obecni na sali uczestnicy i odbiorcy przed komputerami mogli obejrzeć prezentację ze zdjęciami. Na fotografiach uwieczniona jest rodzina Abrahama, współpracownicy i oczywiście samo kino - jedyne, które przetrwało do dziś. Pathe Tuschinski znajduje się w Amsterdamie i nadal pełni funkcję, jaką nadał mu Abram. Fascynujący życiorys i ogromny wkład w rozwój kinoteatrów Tuszyńskiego budzi podziw do dziś na całym świecie, dzięki działaniom projektowym również brzezinianie mogą szerzej poznać dokonania Polaka.
Gościem specjalnym spotkania był pan Zbigniew Zamachowski, z którym prowadząca i obecni na sali rozmawiali o dawnym kinie brzezińskim "Victoria". Okazało się, że pamięć o niedzielnych porankach w kinie i seansach jest wciąż żywa. Wymiana wspomnień była swego rodzaju zapisem historii.
Ostatnią część spotkania poświęcono jubileuszowi czterdziestolecia pracy artystycznej wybitnego brzezinianina.
Kolejne działania w ramach projektu planowane są na 13 sierpnia. O szczegółach będziemy informować na naszej stronie facebook'owej, stronie www oraz gazecie "Brzeziński Informator Samorządowy".