KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Happy Bus będzie przez trzy dni w MDK

Od poniedziałku przy budynku MDK stanie LETNIA STREFA i Happy Bus. Będą to bezpłatne zajęcia dla dzieci, które potrwają od poniedziałku do środy w godzinach 10:00-17:00. Codziennie czekać będą na dzieci atrakcje i animacje prowadzone przez wolontariuszy, wśród których są także podopieczni Fundacji Happy Kids.
O projekcie
Happy Bus to wakacyjny projekt organizowany od 11-stu lat przez Fundację Happy Kids.
Pomysłodawcą projektu jest Prezes Fundacji, Aleksander Kartasiński, który już jedenaście lat temu dostrzegł wakacyjny problem dzieci, które nie wyjeżdżają na wakacje, tylko zostają w swoich małych miejscowościach. To wtedy zrodził się pomysł uruchomienia projektu Happy Bus, dzięki któremu nasza Fundacja przywoziła wakacyjne atrakcje do miasteczek i wsi, gdzie naprawdę niewiele się działo w wakacje.
Tak powstał projekt na który do dzisiaj czekają tysiące dzieci. W ubiegłym roku wzięło w nim udział 11 tysięcy uczestników. Liczy, że nasze tegoroczne przystanki odwiedzi 20 tysięcy dzieci!
Celem projektu jest integracja różnych środowisk społecznych oraz zapewnienie zabawy i opieki dzieciom w mniejszych miejscowości w trakcie wakacji.
W tym roku planujemy odwiedzić około 50 miejscowości, w tym kilkanaście położonych w województwie łódzkim: Krośniewice, Brzeziny, Daszyna, Czarnocin, Zduńska Wola, Wieluń, Galewice, Wieruszów, Sulejów. Pojawimy się także w okolicach Przemyśla, a przy granicy zachodniej odwiedzimy Kostrzyń nad Odrą. (www.happykids.org.pl)
ZAPRASZAMY!